fbpx
Skip links

Logitech ClearChat PC Wireless ocena

Logitech je znan po svojih inovativnih izdelkih. Kot so prvi razvili HD web kamero, izdelali brezžični sprejemnik v velikosti kovanca, so ustvarili tudi prve brezžične slušalke mikrofonom.

Kot vedno, se je Logitech potrudil z embalažo, ta je preprosta in všečna. V kompletu prejmeš slušalke, polnilec, USB oddajnik, ki podpira USB 1.1 in USB 2.0, podaljšek za oddajnik dolžine 1m in uporabna navodila. Za priklop na računalnik niso potrebni CD-ji,  kajti računalnik avtomatično namesti gonilnike.

Ob prvi uporabi slušalk smo opazili, da so slušalke zelo udobne zaradi mehkih blazinic, a čez čas postanejo neudobne, ker ne pokrijejo celotnih ušes. Slušalke so tipa »closed-ear«, kar jih po daljši nošnji naredi vroče, kajti zrak ne kroži. Domiselne so funkcijske tipke na desni slušalki. Tipka za izklop mikrofona je spretno integrirana v logotip Logitecha, glasnost zvoka pa se uravnava z  tipkama na skrajnih straneh slušalke. Avtonomnost baterij je solidna – približno 6 ur, poleg tega se jih lahko uporablja tudi s priklopljenim polnilnim kablom.

xgjfgjf

Slušalke imajo frekvenčni razpon od 20-20.000 Hz, ki je odličen, še posebej za brezžične slušalke. Zvok ni avdiofilski, vendar je predvsem brez šumov, za kar je zaslužna zaprtost slušalk. Slušalke so certificirane za uporabo z AIM, Skype in Yahoo! in Windows Live Messenger, tako da ni skrbi glede kompatibilnosti.

Mikrofon na slušalkah preseneti z vsestransko upogljivim vratom. Zelo funkcionalna je tudi rdeča LED dioda, ki zasveti kadar ugasnemo mikrofon. Svetloba diode ne bode v oči, a je vidna. Frekvenčni razpon mikrofona meri od 100-10.000 Hz, kar je zadostno za normalno komunikacijo.

Slušalke so z računalnikom povezane preko kakovostne 2,4GHz povezave. Domet je po tovarniških specifikacijah 10 metrov, v nekaterih situacijah še več. Slušalkam se včasih zgodi, da izgubijo signal, a se slušalke potem avtomatično znova povežejo z oddajnikom.

Menimo, da so slušalke Logitech ClearChat PC Wireless odlične slušalke. Čeprav nekatere odvrača oznaka Wireless, ker naj bi bile brezžične slušalke nekakovostne in bi imele slabo reprodukcijo zvoka, te slušalke niso takšne. Slušalkam bolj kot to, da se segrevajo, zamerim redka ampak moteča prekinjanja signala.