fbpx
Skip links

Poročilo dogodka CHILLAN Maribor

Pretekli vikend, 24. in 25. junija 2017, je potekal drugi letošnji CHILLAN dogodek, ki smo ga tokrat prvič izvedli v Mariboru. Sproščen igričarski dogodek, ki je ponovno združil ljubitelje videoiger z vseh koncev Slovenije, je potekal v prostorih Kulturnega inkubatorja v Mariboru.

Zaradi manjše lokacije smo morali nekoliko omejiti število mest, ki pa so se zapolnila do zadnjega. Tako se je na prizorišču v soboto, 24. junija, zbralo 30 igralcev, ki so se več kot 36 ur zabavali ob igranju videoiger. Kljub temu, da na CHILLAN-u ni organiziranih turnirjev, so udeleženci naredili mešane ekipe in se pomerili med sabo, kar je sicer zabavnemu dogodku prineslo tudi nekaj tekmovalnega duha. Ko so se naveličali igranja tovrstnih iger, pa so se lahko pomerili tudi v različnih zabavnih igrah na Playstationu, ki so jih igrali kar na velikem platnu. Druženja ob igranju videoiger torej ni manjkalo.

Velik del časa so udeleženci preživeli ob igranju zabavnih iger na PS4

Velika večina je ostala na prizorišču celo noč in do zgodnjih jutranjih ur igrala najljubše videoigre s svojimi prijatelji. Ker je dogodek potekal v času festivala Lent, se je precej udeležencev zvečer sprehodilo do stojnic, ki jih je ponujal festival. Slovenski streamer Matic Leva “Dreadboy” pa je svojo izkušnjo z dogodka v živo prenašali tudi na svojem Twitch kanalu.

Večerni chill pred prizoriščem v samem središču Maribora

Kot vedno so bili udeleženci zadovoljni z izkušnjo ter so se v popoldanskih urah nedelje, 25. junija 2017 nasmejani – a nekoliko bolj utrujeni – odpravili domov.

Oglejte si tudi povzetni video dogodka.