fbpx
Skip links

Zowie G-SR – Najboljša tekstilna podloga sploh?

Zowie po relativno uspešni seriji podlog G-TF in Swift, katerih testa najdete tu, predstavlja novega top doga, podlogo G-SR. Za razliko od prej omenjenih, od katerih je prva bila sila teksturirana in relativno hitra podlaga, medtem ko je bila druga plastična in še bistveno bolj hitra, je G-SR klasična tekstilna podloga. Če vas zanima kako se primerja z drugimi tekstilnimi podlogami pa berite naprej.

 

IMG_0188

 

Prvo embalaža, pravijo. Lepa kartonasta škatla, ki zgleda, kot da so jo količinsko naročili iz Tajvana, potem jim je pa designer odpovedal pa so enostavno gor zalimal 2 logotipa in čist minimalno napisali “G-SR” in “competitive gaming mousepad”. Ko pa ogromen izdelek potegnemo iz škatle pa se ta mešan začetni vtis popolnoma spremeni. Pričaka nas 48 krat 40 centimetrov velika podloga s sila gladkim, enostavnim modrim gradientom, kvadratasto teksturo in belim logotipom Zowieja na zgornji strani, ki skupaj dajejo vtis prestižnosti in kakovosti. Saj ne, da je že sama podloga verjetno najbolj kompaktna, ki smo jo dosedaj imeli možnost preizkusiti.

 

IMG_0177

 

 

Direktno z G-SR tekmujejo Steelseriesova Qck Heavy, QPAD UC-50, Razer Goliathus Control, Logitech G640 in druge. Za vse te je značilen visok koeficient trenja, torej je premikanje miške zaradi teksture oteženo bistveno bolj, kot je to npr. pri plastičnih ali aluminijastih podlogah. Vendar bi se z izjemo Logitechove G640, ki je še nismo imeli priložnosti preizkusiti, vedno odločili za Zowieja.

 

IMG_0180

 

A tega ni pripisati v tolikšni meri zgornji teksturi, ki je pri vseh zgoraj opisanih bolj kot ne podobna – to je predvsem zaradi drugačnega materiala pene iz katere je sestavljena celotna spodnja 3 in pol milimetre debela stran podloge. Pravzaprav vse konkurenčne podloge imajo enako teksturo, sestavljeno iz gume v kateri je polno zračnih mehurčkov. Pri G-SR pa temu ni tako, saj so pri izdelavi uporabili bolj kompaktno in gosto gumo, ki nima luknjic, a je zato material tako udoben in mehek, vendar ne toliko, da bi oviral premikanje miške – ravno prav, bi sami rekli.

 

IMG_0179

Takšno mnenje pa imajo očitno tudi pro gamerji v Counter Strike, saj jih uporabljajo Hiko, s1mple, AdreN, Natu, kioShiMa, kUcheR, Snax, markeloff, steel, Byali, Neo in drugi, kljub temu, da imajo podpisane z organizacijami sponzorske pogodbe z drugimi proizvajalci gaming opreme. In menimo, da prav to pove največ o kvaliteti izdelka – skratka, izjemna gaming podloga.

 

 

Če iščete trgovino kjer bi testiran izdelek lahko tudi kupili vam priporočamo, da obiščete edino ekskluzivno gamersko spletno trgovino v Sloveniji - EIGRE.si.