fbpx
Skip links

Northern Lynx zmagovalci prve sezone SCSL

Prva resna slovenska Counter Strike: Global Offensive liga, ki jo je organiziralo Društvo za elektronske športe – spid.si se je končala s prepričljivo zmago ekipe Northern Lynx (prej Dactylion eSports). Ti njihove nasprotnike v finalu, ekipo Psychotic Zon3 ugnali z 16:2 in 16:12 in tako postali prva zmagovalna ekipa SCSL.

 

Skozi dobre tri mesece igranja lige je 32 ekip odigralo v skupinskem delu 112 tekem, ki mu je sledila še končnica, v kateri pa je bilo 27 tekem formata “Best of 1”, “Best of 3” in seveda finalnega “Best of 5”. Sicer je določen del ekip tekom lige razpadel, vendar je marsikatera držala postavo prav zaradi igranja v ligi in prav zato smo mnenja, da je bila ključna pri vzdrževanju redne aktivnosti scene, kjer so sicer bili drugi spletni turnirji v CS:GO večidel odpovedani zaradi slabe udeležbe.

 

Oglejte si posnetek finala SCSL med ekipama Northern Lynx in Psychotic Zon3:

httpss://www.youtube.com/watch?v=3-JPCVAHv_w

 

Druge tekme, ki smo jih prenašali v živo si lahko ogledate na našem YouTube kanalu:
https://www.youtube.com/spidsi

 

Zmagovalna ekipa bo prejela simbolično nagrado petih 16 GB spominskih ključkov – z ligo bomo pa nadaljevali jeseni. Za več informacij o tem še naprej spremljajte našo spletno stran.