fbpx
Skip links

Kako uporabljati CS:GO Lounge?

www.csgolounge.com  je spletna stran, na kateri lahko stavite skine orožij.
Preden sploh pričnete s stavami, morate opraviti registracijo. Ko obiščete stran, vidite v desnem kotu naslednji okvirček.

Kliknete nanj in se vpišete s svojim steam računom.

Stran se deli na dva dela. Na levi je možnost Trades in na desni Bets. Za lažjo orientacijo si bom pomagal s slikami.

Kot že rečeno imate na levi strani kolono Trades, ki nas trenutno ne zanima, vendar jo bom vseeno na kratko opisal. Ostali uporabniki CSGOLounga uporabljajo to stran za izmenjevanje skinov. Na spodnji sliki vidite primer, ko uporabnik  noname v levem stolpcu prikazuje, katere vrste orožij ima na voljo za menjavo, v desnem kvadratku pa so njegove želje, torej katero vrsto orožja želi. Vidite, da se je v tem primeru odločil za katerokoli orožje.

Posvetimo se sedaj desnemu predelu, ki se imenuje Bets. Kot lahko vidite na sliki, imamo na voljo dve tekmi. Prikazano je, kdo igra, kdo ima več možnosti za zmago in kdaj se bo tekma odvijala. Da bi stavili na neko tekmo, kliknete nanjo. Na primer da stavimo na Cloud9 proti CLG.

Ker se velikokrat zgodi, da se orožja ne pokažejo v našem inventoriju, sam uporabljam program, ki se imenuje Lounge Destroyer. Povezava do pripomočka: https://goo.gl/uqTKSq.

S programom boste dobili možnost Initiate backpack loading, kar vam omogoča osveževanje strani, dokler se vam inventorij ne pokaže. Kako izgleda inventorij, je prikazano na naslednji sliki.

1 – Koliko dobite v primeru zmage prve ekipe (Cloud9) za predmete, ki ste jih stavili.
2 – Koliko dobite v primeru zmage druge ekipe (CLG) za predmete, ki ste jih stavili.
3 – S klikom na ta kvadratek stavite orožja. Ker so strežniki velikokrat preobremenjeni,  žal le redko deluje s prvim klikom.
4 – Tukaj lahko stavite s prej zmaganimi skini, če jih niste pred tem vzeli iz možnosti Returns. Če stavite prvič, tukaj ne boste imeli ničesar.
5 – Skini orožij, ki ste jih stavili. Stavite lahko do maksimalno štiri orožja, NOŽEV se NE DA staviti!
6 – Da izberete ekipo, na katero želite staviti, kliknete na njihov logo ali ime, kot je prikazano na sliki.

Ko boste oddali stavo, vas bo desno spodaj povezalo z botom, ki bo prevzel vašo stavo, nato jo bo potrebno potrditi še na prejetem e-mailu.

Tekmo lahko spremljate na streamih, ki jo pred začetkom tekme poda CSGOLounge, ali na raznih drugih straneh (npr. HLTV).

Če stavo dobite, dobite vrnjene vse skine, ki ste jih stavili, ne dobite pa popolnoma istih skinov. Torej, če ste stavili AWP Redline in ste imeli na njem name tag ali kakšen sticker, boste dobili vrnjen samo navaden AWP Redline. Poleg vseh skinov, ki ste jih stavili, dobite tudi dodatne skine po preračunani vrednosti.

Ko se tekma konča in če stavo dobite, bo trajalo približno 10 min, da vam sistem dovoli izplačilo stave. Dobljene stave bodo vidne pod My Bets.  Prikazani bodo vaši skini. Če jih želite prevzeti, pritisnete na njih in kliknete na Request Skins. Preostali skini, ki jih ne boste prevzeli, pa bodo vidni pod zavihkom Returns.

Predlagam vam, da prevzamete samo tiste skine, s katerimi nameravate igrati, ostale pa pustite v Returns. Tako boste lahko z njimi ponovno stavili, saj se zna zgoditi, da zaradi prezasedenosti botov ne boste prišli na vrsto.

Manjši nasveti:

  • Če ste z botom že stavili eno orožje, boste lahko naslednja orožja stavili samo preko možnosti
  • Staviti je možno najpozneje 5 minut pred začetkom igre.
  • Večjo vrednost skinov boste stavili, več bodo vredni potencialni zmagani skini. Je pa odvisno od tega, kakšni so bili odstotki.
  • Če dobite stavo npr. v vrednosti 15 €, jo boste dobili razdrobljeno večkrat po manj evrov. Torej boste dobili na primer eno (lahko tudi več, odvisno kako vam bo stran naklonjena) orožje, vredno 5€, in več skinov za 1 € ali manj.

 

Avtor: Žiga »Sigismund« Čičmirko

 

Bi tudi vi radi objavili svoj vodič ali delili svoje nasvete glede igranja z drugimi? Pišite nam [email protected] in dogovorili se bomo za sodelovanje.