fbpx
Skip links

Za napredek ešporta nesebično odpovedujemo ogled finala v Ljubljani

Že od naših začetkov leta 2011 se radi pohvalimo, da poizkušamo povezati slovensko igričarsko skupnost z rednimi aktivnostmi – bodisi so to lanpartyji, testi računalniške opreme, intervjuji, festivali, novice, prenosi v živo ali spletni turnirji. Prav v duhu povezovanja smo se odločili, da odpovemo naš ogled finalne tekme svetovnega prvenstva v League of Legends v Ljubljani.

S koordinacijo največjega projekta ogledov tekem finala v zgodovini slovenskega ešporta smo se pričeli ukvarjati v septembru in že v pričetku tretjega tedna tega meseca smo objavili tri lokacije, na katerih bo projekt aktiven – Mursko Soboto, Lenart in Maribor. Pričeli smo s promocijo skozi vse nam dosegljive kanale, a venomer opozarjali na še vsaj eno lokacijo, na kateri bo izveden ogled. Le to lokacijo verjetno najbolj čislanem športnem baru v samem središču Ljubljane smo razglasili v četrtek, 2. oktobra.

6 dni za tem je sledila najava Kiberpipe, da bodo v svojih prostorih, ki so od naše lokacije sicer oddaljeni le 500 m, v lastni režiji tudi oni izvedli ogled finala League of Legends. Temu pa je 8. oktobra sledila še najava ekipe League of Legends Slovenija, da bodo tudi oni v prostorih Kulturno umetniškega društva France Prešeren izvedli svoj ogled finalov. Naš cilj se ni prepirati o tem, kdo je bil prvi in kdo ima boljšo lokacijo ter kaj ima posamezen organizator od tega.

Naš dolgoročen cilj je vzpodbujanje elektronskih športov in povezane kulture v Sloveniji in menimo, da je sočasna izvedba treh ločenih dogodkov za tako mlado in še neizkazano aktivnost kot so ešporti enostavno škodljiva. Bolje je izvesti en velik dogodek kot tri majhne, saj si javnost naprimer ne zapomni 12-kratne zmage NK Maribor v Slovenski nogometni ligi, temveč poje ob uvrstitvi v Ligo prvakov.

 

Morebitne zainteresirane skupine, ki ste se dogodka nameravali udeležiti naprošamo, da se napotite na katero od teh dveh lokacij v Ljubljani:

  • Kiberpipa (Gosposvetska cesta 2, Ljubljana)
  • Kulturno umetniško društvo France Prešeren (Karunova ulica 14, Ljubljana)*

* 3 € kotizacija ob vstopu, ki jo lahko porabite v baru društva

 

Kljub odpovedi našega ogleda finala v Ljubljani, bomo vseeno izvedli oglede na spodnjih lokacijah (jutri sledi še najava nove):

  • Zavod Udarnik (Grajski trg 1, Maribor)
  • Caffe Park (Ulica Štefana Kovača 8, Murska Sobota)
  • Čvekarna Askari (Trg osvoboditve 3, Lenart)