fbpx
Skip links

League of Legends Vodič – Kako igrati Lee Sina

Uvod

Lee sin je eden izmed najbolje mobilnih herojev v igri. Lahko se ga igra na več načinov : Top, Jungle, Mid. Najbolj je priljubljen v jungli, zato bom ga tudi na ta način opisal. Kot sem že prej omenil, je zelo mobilen in je poleg tega tudi njegov ultimate kick, ki nasportnika brcne v določeno smer, zelo uporaben v določenih akcijah ( Mislim, da smo vsi tukaj na tekočem z insecom ).  Lee Sinov base damage in damage z njegovimi sposobnostmi je zadosti velik, da ni potrebno kupovati itemov za dodaten damage, saj lahko kupuješ tanky iteme in boš vseeno naredil več kot zadostno število damage-a.

 

Prednosti Lee sina :

  • Zelo mobilen
  • Dobri ganki v lane-ih ( ima veliko damage-a )
  • Močen v counterjunglanju

Slabosti Lee sina :

  • Težko igrati
  • Če zaostajaš je težje priti nazaj v igro v primerjavi z drugimi heroji
  • Razen slow od E-ja nima drugega CCja

Rune

Lee Sin Vodič - SPID.si - League of Legends
9x 0.95 damage, 9x 1.41 armor, 9x 1.34 magic resist, 3x 2.25 damage

Priporočam standardne rune, kot vsake AD junglere z sustainom.
Če imaš raje movement speed namesto damagea lahko zamnjeaš Quintessence.

 

Masteriji

Lee Sin Vodič - League of Legends - SPID.si - Slovenija
Lee Sin Vodič – League of Legends – SPID.si – Slovenija

Najraje uporabljam 9/21/0, saj, kot sem že prej omenil, ne rabiš pretirano damagea. Ampak, če vam je ljubši damagea si zapomnite, da boste kombinirali masteries glede na vašo build odločitev ( obstaja več možnosti masteriejov ).

 

Abilityji

lee-sin-5
lee-sin-4
lee-sin-3
lee-sin-31

Priporočam, da začnete z Q ali E, oba imata podoben damage, tako, da si lahko izberete ljubšega, jaz začnem z Q. Level 3 si vzamete W, zaradi life steala ter mobilnosti, za tem pa samo Nadgradujte Q ali E. Priporočam tudi, da si pri level 8 nadgradite W namesto E, zaradi večjega sustaina v jungli.

lee-sin-6

Itemi

V začetku igre pričnite z Haunting Machette ter 5 Health potionov, s tem si boste zagotovili life regen po končanem prvem buffu ter kasneje, lahko pa tudi pričnete z Dorans Blade, saj ima Lee sin dodaten life steal na W, ampak jaz priporočam standart item buy za junglerje.

lee-sin-7

Nadaljujte s Spirit Stone  in za tem čimprej Spirit of the Ancient Golem za tankyness ter health. Za tem sledijo Boots of Mobility za hitre in učinkuvite ganke, Sightstone je pa še zaden item na Lee Sinu, ki ga treba kupiti oz. je priporočljivo (vsaj kar se tiče začetnih faz igre).

lee-sin-8
lee-sin-11
lee-sin-10
lee-sin-9

V mid gameu je buildanje zelo odvisno od nasprotnih igralcev, naprimer, če imajo veliko Attack Damage-a se vam splača kupiti Sunfire Cape, če pa imajo veliko Ability Power Damagea se vam pa splača kupiti Locket of the Iron Solari ali Banshee’s Veil, Locket je pa vseeno priporočljiv v obeh primerih (kar se tiče srednje faze igre).

lee-sin-13
lee-sin-12

V late gameu pa nastopijo tako imenovani “core” itemi, pri katerih pa se lahko odločite tudi za damage, če vam ga seveda v ekipi primanjkuje.  ( LATE GAME ).

lee-sin-15
Kaj izbirati v poznih fazah igre

Zanimivosti

lee-sin-16

Tole je pa tako imenovani “insec”, ki še dodatno dokaže zakaj je Lee sin eden najmočnejših ter najtežjih herojev za igrati v LoLu. S Q-jom se vržete na nasprotnika, si postavite ward za njega, uporabite W na ward ter ga Kicknete nazaj v vašo ekipo, namesto warda lahko uporabite tudi flash, da pridete za njega.

 

Zaključek

Sem sharkpes, igralec ekipe “nismo resni”, igram ADC, za tiste, ki jih zanima, načrtujemo udeležbo na vseh prihajajočih slovenskih dogodkih. Vesel sem, da sem imel možnost napisati vodič za mojega najljubšega junglerja v igri, zahvala Spid.si.

 

Avtor: Jan Jagodnik

Bi tudi vi radi objavili svoj vodič? Pišite nam na [email protected] in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Sodelujte v razpravi o tem vodiču tudi na SPID.si Forumu:
https://www.spid.si/forum/tema/vodic-kako-igrati-lee-sin-sharkpes/