fbpx
Skip links

Test podloge za miško Zowie G-TF

Luksuzna igričarska tekstilna preproga khm…khm…, mislim reči podloga

Zowie je še en proizvajalec podajajoč se v sedaj že skoraj prenasičen trg, ki poiskuša zadovoljiti željam največjih računalniških zanesenjakov in jim pokazati nekaj novega in do sedaj še nevidenega. To novo in nevideno pri Zowiju ni najbolj napredna osvetlitev, niti to ni najboljša ergonomija, temveč je to namenskost. Pri Zowiju so posvetili vse svoje napore v performance in zanesljivost svojih izdelkov in isto so storili z Zowie G-TF podlogo za miško.

Seveda se marsikdo vpraša zakaj bi kdo toliko pozornosti posvečal podlogai za miško, če je naša miza čisto zadosti. A izkušeni gamerji bodo vedeli, da dobra podloga za miško neverjetno izboljša sledenje miške in izniči vso preskakovanje kurzorja zaradi različnih tekstur na mizi in tako doprinese pri ustvarjanju še večjega pokola na virtualnem bojišču.

1

Zowie G-TF je namenjena igralcem, katerim je vsaka druga podloga premajhna, saj meri kar 44 centimetrov v dolžino in 38 centimetrov v širino, ter tako zagotavlja, da vam ne bo nikoli zmanjkalo podlage. V debelino podloga meri 4 milimetre, kar je nekoliko več kot običajno, a večja debelina služi zakrivanju morebitnih neravnin na mizi, kar se rado dogaja ko smo na Lan Partijih in podobno. Robove je skoraj nemogoče nacefrati, saj so trojno zašiti in povaljani, kar zmanjša profil šivov do mere, ko se jih sploh več ne opazi. Spodnja stran podloge je izdelana iz izjemno oprijemljive gume, ki nam prepreči, da bi nam podloga kadarkoli »ušla«, posebna tekstura gume pa »objame« nepravilnosti na mizi ter jih tako naredi neopazne. Celotna površina podloge je izdelana iz tekstila, ki je pa hiter kot če bi drsali po plastični podlagi kar doprinese k boljšim refleksom pri igranju. Poleg tega je ta tekstil nepremočljiv, saj če podlogo polijemo z tekočino se ta ne vpije, temveč jo lahko enostavno odlijemo z podloge. Čiščenje umazanije z podloge je enostavno kot je to le mogoče, saj moramo podlogo le namočiti, zdrgniti in osušiti, in spet podloga zgleda kot nova. Zowie G-TF smo testirali z optičnimi in laserskimi miškami in pri obeh vrstah mišk se je podloga odrezala fenomenalno, brez vsakršnih problemov. Velikokrat je krivda za napake z zaznavanjem pri miškah kriva grafika na podlogah, a se pri Zowiju tega zavedajo in so celotno podlogo odeli v črno barvo, z rdečim logotipom in našitkom na robovih tako, da bi ne zmotili zaznavanja mišk. Dosledno, ni kaj.

Podloga za miško Zowie G-TF definitivno ni namenjena »low budget« igralcem, kakor tudi ni namenjena igralcem ki iščejo odpičene poslikave in grafike na njihovi preriferiji. Je pa namenjena igričarskim zanesenjakom, ki dajejo prednost karakteristikam, zanesljivosti in uporabnosti pred izgledom. In kot takšna, moramo priznati, da je Zowie G-TF ena izmed najboljših tekstilnih podlog za miške, kar smo jih imeli priložnost testirati.

Za: velikost, praktičnost, neuničljivost
Proti: velikost, cena