fbpx
Skip links

Zowie SWIFT Ocena In Test

Hitrost. Hitrost je beseda, ki bi najbolje opisala podlogo Zowie SWIFT. Čeprav je Zowie priznan proizvajalec gaming periferije, za katero je značilna impresivna vizualna podoba, so s to podlago hoteli vstopiti na novo področje – to je okolje pisarn, kjer vladata minimalizem in funkcionalizem.

1

Podloga je popolnoma črna, edina »madeža« sta dva prikrita logotipa proizvajalca, črna barva pa ni svetleča, torej ne bode v oči. Mere podloge so normalne za srednje veliko igričarsko podlogo, saj z 34×29 centimetrov ne bo podrla rekordov, bo pa zagotovila, da nam roke ne bodo uhajale z podloge. Če že velikost ni posebna, je pa definitivno debelina tista, ki nas preseneti, saj meri podloga v debelino le 2 milimetra, kar nam daje občutek, kot da drsamo po sami površini mize. Pri tem pomagajo tudi zaobljeni robovi, ki zabrišejo prehod med površino na kateri je podloga in podlogo samo do te mere, da se nam zdi kot da nimamo ničesar na mizi. Na zadnji strani podloge so posebni »kupčki« gume, v obliki Zowijevega logotipa, ki so neverjetno lepljivi, in podlogo kar prisesajo k mizi ter zagotovijo, da podloga ostane na mestu neglede na silo s katero jo poiskušamo odriniti. Guma je iz posebnega materiala, ki se po določenem času »obrabi«, a le dokler spodnje strani podloge ne namočimo z vodo, ko guma spet deluje kot dne, ko smo jo prvič vzeli iz embalaže. Seveda je za plastične podloge značilna velika hitrost in odzivnost, a očitno so pri Zowiju hoteli besedo hitrost znova definirati, saj so razvili teksturo, ki zagotovi, da roka kar poleti preko podloge, in zato miške ne priporočamo igralcem, ki igrajo z visoko občutljivostjo miške v igri. Slabost mnogih plastičnih podlog je krhkost in lomljivost, a smo kljub togosti podloge prepričani, da podloga ne bo podlegla normalni uporabi. Normalno se bo na podlogi obnašala tudi miška, najsi bo optična ali laserska.

Zowie SWIFT je podlaga presežkov kot so hitrost, debelost ali pač lepota. Pri Zowiju so hoteli z to podlogo zapluti v še neodkrite vode, a so z pretirano hitrostjo odbili dobršen del kupcev, zato podloge ne morem priporočiti igralcem, ki igrajo pri višjih občutljivostih, definitivno jo pa lahko priporočim vsej ostali rulji.
Za: hitrost, izgled
Proti: nenaklonjenost igralcem z visokimi vrednostmi dpi, cena