fbpx
Skip links

SPID Zaslišanje: Werdy

Za začetek nam zaupaj kako si se prvič srečal z League of Legends, kakšni so bili takrat tvoji občutki in kakšni so ob igranju tekem sedaj?

 

Werdy: Ubistvo mi je prijatelj rekel da ima neko novo igro ki je po prvem izgledu in trailerjih izgledala zelo super, zato sem se tudi odločil da to sam sprobam. Torej ob začetku igranja League of Legends sem igral še CoD2 bolj resno hodil po lanih dosegal dobra mesta itd. Zato je bila ta igra bolj kot ne samo za šalo in zabavo ampak ob propadanju CoD scene pri nas in drugod sem se odločil da sprobam resno igrati League of Legends si najdem team in probam doseči dobre rezultate na turnirjih, lanih ampak se žal še to ni uresničlo upamo na prihodnjost.

 

 

 

Povedal si, da dosedaj v League of Legends nisi dosegel večjih uspehov. Je vzrok za to prenizek nivo lastne igre, ali kaj je po tvojem vzrok, da te še ne vidimo na LCS-u?

 

Werdy: Ubistvo bom tkole povedu, ja na nek način je moja krivda ker nikoli nisem iskal res tist da bi našu ekipo k igra cele dneve za neke dosežke ipd ampak imam v prihodnje namen. Glede LCSa pa mogoče čez kakšno leto 2 se mi uresničijo te sanje da zaigram z top playerji League of Legends scene.

 

 

 

Praviš da si nadebudni progamer – koliko časa je potrebno posvečati igri, da čutiš hiter napredek, kako izgleda solo trening v primerjavi z ekipnim?

 

Werdy: Recimo da je tudi to ena moja želja da postanem progamer. Odvisno od posameznika in kaj želiš doseči pri igri je vse odvisno od volje in veselja igranja League of Legends. Ja kot sami veste se soloQ in igranje z ekipo ne mora primerjati. Torej soloQ je večina zmagati svoj lane in pa tudi ostale če le lahko pripomoreš temu, vedno se pa najde en k bo flejmov kritiziro tvojo ali od ostalih igro, tega žal v ekipnem igranju ni je bol spodbujanje čimveč komuniciranja za bolše igranje in višje uspehe.

 

 

 

Najboljši igralci, ki igrajo v LCS so zvezde skupnosti, a koliko je njihov skill, torej sposobnost odvisna od talenta in koliko od treninga?

 

Werdy: Glede njihovih sposobnosti, talent al kako bi temu lahko rekli je igraj, igraj in še 1x igraj ker z gledanjem v strop neboš nič dosegel poleg tega tudi z raganjem ne zapolni si usako napako ki si jo naredil in jo izpopolni, popravi ampak še usejen dam da je trening veliko več kot pa talent, ker tud če maš talent nimaš vsega kar rabiš da igraš popolno.

 

 

 

S treningom se pojavijo tudi želje po udejstvovanju na tekmovanjih, ki so na začetku bolj kot ne lokalni. Kakšen je tvoj pogled na slovensko League of Legends tekmovalno sceno, je tekmovanj premalo, preveč, je njihova kakovost podpovprečna?

 

Werdy: Glede udeleževanja tekmovanj rabiš prvo ekipo ki zaupaš v njo in veš da lahko kaj dosežeš. Tudi nelokalni da se spoznaš z pravili in ostalimi. Poglej v naš gaming nasploh League of Legends je premalo razvit v sloveniji, premalo lanov ker tam šele vidiš pod kakšnem pritiskom si sposoben igrat. Glede na to da sem bil do zdej samo na 1 slovenskem League of Legends LAN partyju ki je biu kar precej dobro organiziran glede na to da ni bilo vstopnine sedaj pa nestrpno čakam na GL da vidimo v ker slovenski rank spadamo.

 

 

 

Ekipno, kot tudi posamezno – kakšna so tvoja pričakovanja za prihajajoči GRAND LAN Adria #2?

 

Werdy: Od samega sebe pričakujem to da me spoznajo da vidijo da sem lahko tudi jaz eden izmed bolsih SLO lol igralcev. Ekipno pa seveda prva 3 mesta na GL2 ker vem da smo pripravljeni in zmožni tega. Moja pričakovanja glede GL2 upam da bo organizacija usaj pol tolk dobra kot je bila na ostalih grandlanih ki sem se jih udeležil.

 

 

 

V živo bo iz dogodka potekal tudi livestream. V kolikšni meri je streaming skupnost razvita pri nas, in kako je pomembna za razvoj elektronskih športov?

 

Werdy: Glede livestreamom je razvit še manj kot gaming v sceni vedno je nepripravljen, nestestiran če pravilno delijo ipd. usaj tako je bili na zadnjem lanu ampak upam na izbolšanje. Torej livestream se more začet tko k gaming iz malega na veliko platno tako se je začelo vse skupaj razvijati in upam da tudi to v Sloveniji uspe.

 

 

 

Privzemiva, da bi izdali igro iz katere izhajaš, torej Call of Duty 10, ki bi postal izjemno tekmovalen in bi združil vse FPS tekmovalce tako, da bi scena bila primerljiva League of Legends. Bi se odločil za vrnitev k koreninam, ali bi ostal pri MOBA igri?

 

Werdy: Od CoD4 naprej neigram nobenga CoDa več ker ni realno tko k je blo pr CoD2 vse gre še samo v fantazijo in naprej ampak če bi izdelali igro ki je podobna ali enaka CoD2 in bi se igralci začel zanimat zato igro bi se verjetno vrnil nazaj v to ampak trenutno me ne pritegne nobena druga igra kot League of Legends in tudi po podatkih sodeče mislim da me tudi nobena druga nebo.

 

 

 

Še kakšne zahvale, omembe, ako jih imaš?

 

Werdy: Zahvaljujem se vsem kolegom,kolegicam ki so preigrali in še bodo preigrali League of Legends z mano evo ;D