fbpx
Skip links

EPICENTER LAN 1

httpss://www.youtube.com/watch?v=ytAsrwchmMo

epicenter-lan-1-infograf

Leto 2013 se je za Društvo za elektronske športe – spid.si (v nadaljevanju SPID.si) pričelo z našim prvim večjim dogodkom, EPICENTER LAN, ki je potekal 22. in 23. februarja 2013 v prostorih Gimnazije Murska Sobota in Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota. Udeležilo se ga je več kot 80 tekmovalcev in 200 gledalcev, na Facebooku je dosegel več kot 45.000 ljudi, medtem ko se je na slednjem o njem pogovarjalo več kot 1300 posameznikov. Več kot 1000 je bilo unikatnih gledalcev prenosa v živo, naši posnetki na Youtube so pa bili ogledani v več kot 6000 primerih. Sama pot do dogodka je bila prav zanimiva, saj smo se že precej časa spogledovali z organizacijo enega večjih tovrstnih dogodkov v Sloveniji, a šele ko smo se lotili dela smo uvideli, koliko dela je pravzaprav potrebnega, da se izvede tovrsten dogodek. Pridobivanje podpisov vseh mogočih deležnikov, kontaktiranje sponzorjev, odhodkov vrh glave za malenkosti, ki jih v fiskalnem načrtu sploh predvideli nismo. Dogodek smo vseeno izvedi suvereno, brez večjih izpadov interneta, elektrike ali drugih mahinacij. Ta uspeh nas je movitiral, da smo se vključili v organizacijo večih podobnih dogodkov.

Fotografije nastale na EPICENTER LAN 1: https://bit.ly/epicenter1galerija

Kaj je LANPARTY?

Je dogodek, ki se ga udeleži različno število ljudi – začenši z 10, in v primeru največjih zbiranj, več kot 10.000 – ki so vsi na istem mestu z enim samim razlogom, ki je igranje videoiger. Vsi računalniki so povezani v lastno omrežje in normalno nato povezani še s svetovnim spletom, kar naredi izkušnjo kar se podobno domačemu okolju, le z veliko več zabavnih in socialnih elementov.

Kdo se lahko udeleži dogodka?

EPICENTER LAN-a se lahko udeleži kdorkoli, ob pogoju, da se strinja s spošnimi pogoji, s sabo prinese računalnik, monitor in vso kramo, ki spada zraven in se ve sprostiti in prepustiti zabavi. Osebe mlajše od 16 let bodo ob prihodu oddale tudi dovoljenje staršev, ki ga najdete na tukaj.

Kako poteka lanparty?

Vsi prisotni igralci se na lokaciji z mrežnimi kabli povežejo na lokalno omrežje hitrosti 100Mb/s, nato pa lahko igrate proti drugim udeležencem v zabavnih tekmovanjih ali pa vsem pokažete svoje sposobnosti proti nasprotnikom na spletu. Izbira je vaša, povemo naj vam pa le, da je pogled nasprotnika, ki izgubi, neprecenljiv.

Kaj vse moram prinesti s sabo?

Strojna oprema

   Osebni računalnik z vsemi potrebnimi kabli
   Ekran in vse kable, ki spadajo k ekranu
   Tipkovnica, miška in podloga
   Slušalke in mikrofon
   Internetni kabel, ki naj bi bil vsaj 3-5 m dolg
   Internetni razdelilec
   Mobilni telefon in polnilec

 

Programska oprema

   Igre in programsko opremo
   Anti-virus

 

Oblačila in spalne potrebščine

   Udobna oblačila in primerna obutev
   Spalna vreča
   Dodatno pokrivalo
   Vzglavnik

Katere igre se igrajo na EPICENTER LAN-u?

Izvedli bomo neobvezna tekmovanja v večih igrah, o katerih boste odločali vi, udeleženci, dočim bodo definitivno potekala v igrah League of Legends v 5v5 načinu in Call of Duty 4 v 3v3 načinu. Seveda pa lahko igrate karkoli si boste zaželeli, le ne bodite šokirani ob osuplih pogledih, ki jih boste dobili ob igranju Sims: The Reunion.

Ali moram igrati v vseh tekmovanjih na dogodku?

Sploh vam ni potrebno tekmovati, lahko se pridete le družit ob vašemu priljubljenemu sredstvu sproščanja in zabave – računalniških igrah. Tekmujete pa lahko v vseh tekmovanjih, kar vam tudi priporočamo, saj ni glavno zmagati, glavno je sodelovati. Na tekmovanja posameznih iger se prijavite na dogodku samem.

Ali je kakšna prijavnina?

Prijavnine ni, torej je vstop prost tekom obeh dni EPICENTER LAN-a.

Kako je s pijačo in hrano?

Kot je temu tako na večini LAN tekmovanj, si boste lahko hrano in brezalkoholne pijače prinesli s seboj na sam dogodek.

Kakšne nagrade podelimo najboljšim ?
Dogodek je namenjen predvsem zabavi, zato nagrad, ki jih bomo podelili najboljšim nikoli ne objavimo pred pričetkom tekmovanja, saj želimo da pridete na tekmovanje zgolj zaradi druženja in zabave. Kljub temu najboljše ekipe nagradimo tudi z manjšimi nagradami naših sponzorjev.

Ostale splošne pogoje za udeležence pa si lahko preberete tukaj.

Če imate še kakšno vprašanje za katero tukaj ne najdete odgovora ali pa mogoče ni najbolj razumljivo razloženo, nam lahko pišite mail na [email protected]

Potekala bodo sledeča tekmovanja:

League of Legends, EU-West, 5on5
GameWorld.si Call of Duty 4 3on3
Counter Strike: Global Offensive 3on3

Naslov:

Gimnazija Murska Sobota

Šolsko naselje 12

9000 Murska Sobota

 

Petek 22. februar 2013:
8.00 – Otvoritev
– priklop računalnikov
– priprava na tekmovanje
– odpravljanje morebitnih nevščečnosti
11.30 – Prijava ekip COD4, CS:GO, LoL in prijava igralcev za Quake Live
– prijavili se boste naknadno
– za prijavo ne rabite ničesar razen seznam igralcev
12.00 – Začetek GameWorld.si Call Of Duty 4 skupinski del
– število ekip v skupini je odvisno od vseh prijavljenih ekip
16.00 – Začetek Counter-Strike: Global Offensive skupinski del
– število ekip v skupini je odvisno od vseh prijavljenih ekip
20.00 – Začetek League of Legends in Quake Live skupinskega dela
– število ekip in igralcev v skupini je odvisno od številja prilavljenih
Sobota 23. februar 2013:
 
10.00 – GameWorld.si Call of Duty 4 končnica
14.00 – Counter-Strike: Global offensive končnica
18.00 – League of Legends in Quake Live končnica
Tekmovanja se bodo verjetno zavlekla pozno v noč iz sobote, 23, na nedeljo, 24. februarja 2013, zato se bomo potrudili, da bomo igralcem omogočili mirne prostore za vsaj nekaj ur spanja. Tako se bodo ekipe lahko odpravile domov v nedeljo zjutraj.

Leave a comment